Pernah Dengar Formula 72 Tak?

Kalau orang belajar bahagian financial ni, ada satu formula yang sangat popular, namanya formula 72. Formula 72 ni untuk kita anggarkan berapa lama masa yang diambil untuk wang kita berganda. Contohnya, Formula dia macam ni: 72/pulangan = berapa tahun wang akan berganda. Contohnya, kalau kita letak RM100k di bank biasa, berapa lama RM100k tu akan…

Jutawan kemudian papa kedana…….

Cuti merdeka semalam, kami sekeluarga bercuti di Langkawi. Kami sembang2 dengan makcik yang bawa kami ke Jeti. Kami tanya dia pasal tanah2 di Langkawi. Katanya harga sangat mahal, dan tak berapa ada sekarang. Sangat pesat dimajukan sejak kerajaan declare free duty. Mat salleh pun berebut nak JV buat bisnes di Langkawi. Dia cerita orang Langkawi ni…