Autumn fried noodle ;)


Saya ni mmg hantu mee..ape2 mee lah..tapi skrg dah rasa bosan lak makan mee goreng taruk cili tu..rasa nak cuba masak cara lain pulak..
So…Tadaaa…Autumn Fried Mee..hehehe

Autumn Fried Noodle

Autumn Fried Noodle

Resipi:

Tumis bawang besar & bawang putih yg dicincang
Taruk udang/ayam & sayur2 yg dipotong kecik- lada bengala hijau, carrot, shitake/eringgi..goreng sekejap
Taruk serbuk kari ayam/daging 1 sudu besar, kacau rata-kalau suke pedas lagi boleh tambah sket lagi..
Taruk Mee kuning 3 paket kecik tu
Taruk Sos tiram sikit, black paper sos sikit (kalau takde boleh letak serbuk black paper dgn kicap masin je)
Taruk garam sket..goreng lah sampai masak.

Snapshot family baru2 ni dalam Tsukuba Dai aje..:))

Autumn Family Shot

Autumn Family Shot

Sedikit peringatan utk diri sendiri terutamanya…dapat dr sahabat kat Flickr:

Makhluk yang bernama manusia sama ada ia sedari atau tidak; adalah dalam perjalanan kepada Tuhan Penciptanya. Dan pasti dia akan menemui Tuhannya untuk menerima pembalasan dari perbuatan baiknya mahu pun buruk yang telah dilakukan di sepanjang perjalanan itu…
Usah ditunggu;
1. Apabila langit terbelah,
2. Dan apabila bintang-bintang jatuh berserakan,
3. Dan apabila lautan dijadikan meluap,
4. Dan apabila kuburan-kuburan dibongkar,
5. (Maka) setiap jiwa akan mengetahui apa yang telah dikerjakan dan dilalaikan(nya)…
(Surah Al-Infithor : Ayat 1-5)

…tiada gunanya lagi ketika itu sebarang penyesalan dan keluh resah!
Masih belum terlambat wahai insan bernama manusia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s