Macaroni Tuna Cheese Gulatan


Macaroni Tuna Cheese Gulatan

Macaroni Tuna Cheese Gulatan

Amaran! Resipi ini sgt tidak sesuai utk anda yg sedang berdiet! Serius!

Resipi ni sy dapat dr member mak saya 5 tahun yg lepas, kalau buat selalu mmg muak, tapi kalau sekali dah buat saya mmg tak boleh berenti makan. Maklum lah sy ni hantu cheese! So kepada hantu2 cheese yg lain boleh cuba buat..pasti tak menyesal😉

Bahan2:
1 tin kecil tuna
150 gram makaroni ( di rebus dan ditos dulu)
Sup campbell apa2 perisa yg anda suka – 1 tin @ 2 paket kalau guna yg kotak (sy bawak dr msia)
Bawang besar di potong dadu 1/4 biji
Lada benggala aneka warna – terpulang byk mana anda suka
Sliced Cheese 8 keping
Cendawan butang 1 tin kecil
Garam secubit

Cara2
1-Macaroni yg dah direbus dan di tos digaul dgn tuna, dan dimasukkan terus dlm loyang.
2-Masak Sup campbell spt yg diarahkan pada tin/kotak tu, masukkan bawang, lada benggala, cendawan.
3-Masukkan Cheese 4 keping, masak hingga pekat.
4-Masukkan garam sikit.
5-Bila campuran sup campbell dah pekat, tutup api, tuang dlm loyang macaroni. Gaul2 dgn macaroni.
6-Letak lagi 4 keping cheese kat atas maaroni tu.
7- Bakar pada suhu 190C selama 30 minit. Pada 15 minit terakhir jgn lupa tutup loyang dgn aluminum foil supaya cheese tak jadi keras mcm saya punya dalam gambar tu, nampak mcm makanan display je..
8- Sedia utk di makan..Makan dgn sos cili lagi best!

2 thoughts on “Macaroni Tuna Cheese Gulatan

  1. Salam,. Kak Liya, Selamat Hari Raya,.. =] Akak, makaroni tu nampak cam sangat sedap.. huhu.. Nanti nak try buat la,.. Nampak cam senang jer,.. =) Oh ya, moga parut luka Falah sembuh cepat,.. (kawan saya kata, lelaki kalau ada parut kat muka, saham tinggi sikit,. nampak macho,.. hehe..)

    1. Kalau suke cheese insyaAllah Along mesti suka punya gulatan ni..senang sgt..cuba jgn tak cuba ye:)
      Ye ke kalau lelaki ade parut nampak laki macho? Akak ingatkan nampak lagi samseng..hehehe..hmm masalahnya parut falah tu betul bawah hidung..obvious sgt nampak pink2 gitu..hopefully hilang sikit2:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s