Wuduk

Saya ni akhir2 ni mmg kemaruk sungguh. Nak kata takde keje byk je kerja rumah, kain bertimbun, kena masak lah tapi time budak2 tdo ini yg saya buat..Sabau aje lah noo..

Sesiapa yang berwuduk saat ingin tidur dan meminta supaya ALLAH berikan kebaikan dunia dan akhirat pasti akan di kabulkan - HR Tirmizi. Sunat tidur dalam keadaan berwuduk.

Sesiapa yang berwuduk saat ingin tidur dan meminta supaya ALLAH berikan kebaikan dunia dan akhirat pasti akan di kabulkan - HR Tirmizi. Sunat tidur dalam keadaan berwuduk.

Sesiapa yang berselawat tidak kiralah banyak mana hitunganya setiap hari akan dapat keberkatandalam apa jua dengan syarat ia berusaha mencari keredhaanNya.

Saidina Uthman bin Affan riwayatkan bahawa Nabi SAW apabila berwuduk, beliau membasahi janggutnya-HR Tirmizi

Sesiapa yang berniat mandi (untuk solat jumaat) kemudian pakai pakaian terbaik & wangian lalu solat jumaat, dosanya akan diampun hingga jumaat berikutnya- HR Ahmad.

Sesiapa yang berniat mandi (untuk solat jumaat) kemudian pakai pakaian terbaik & wangian lalu solat jumaat, dosanya akan diampun hingga jumaat berikutnya- HR Ahmad.

Perbaharui wuduk tiap kali bersolat krn padanya terdapat banyak fadhilat. Hadith: Sesiapa yang berwuduk dalam keadaan suci, ALLAH catatkan 10 kebaikan baginya- HR Abu Dawud.

Perbaharui wuduk tiap kali bersolat krn padanya terdapat banyak fadhilat. Hadith: Sesiapa yang berwuduk dalam keadaan suci, ALLAH catatkan 10 kebaikan baginya- HR Abu Dawud.

Hari tu time baby2 saya yg 3 org tu (termasuk bapak baby) tgh tdo lagi saya kuar sorang2 amik angin sambil tangkap gambar daun..daun2 ni antara fav subject saya..walaupun kering tapi sgt cantik pada mata saya 🙂 Kalau dapat amik gambar autumn kat Hokkaido mesti best..erm rindunya hokkaido..walaupun bercampur baur dgn kenangan pahit tapi masih rindu nak kesana..nak sgt menikmati keindahan alam di sana..menyesalnya masa tu sy tak minat ambik gambar nature mcm ni..asik amik gambar diri sendiri je. Nak gi jalan sana byk habis duit pulak..huhu

Setelah bersolat Nabi SAW mohon ampun (astagfirullahalaziim) tiga kali - HR Muslim. Dalam riwayat yang lain, Nabi adakalanya beristighfar 75 kali sehari

Setelah bersolat Nabi SAW mohon ampun (astagfirullahalaziim) tiga kali - HR Muslim. Dalam riwayat yang lain, Nabi adakalanya beristighfar 75 kali sehari

Advertisements