Rawatan semulajadi untuk demam selsema batuk dengan essential oils Plant Therapy!

Salam and hi, kalau ada yg nak cuba essential oil Plant Therapy boleh usya shopee saya. 3 eos ini iaitu Germ Destroyer, Sniffle Stopper dan Immune Boom adalah kegemaran saya yang saya selalu guna untuk anak2 ketika mereka demam, selsema atau batuk.

Germ destroyer ni untuk matikan kuman. Sniffle stopper utk legakan batuk selsema. Immune boom untuk boost immune sistem. Semua eos ini adalah kidsafe and sesuai juga untuk org dewasa.

Ketika demam, saya hanya sapu Germ Destroyer dan immune boom bergilir2, sapu dan massage 1 minit di bahagian spine / belakang badan . Sapu hingga minyak betul menyerap dalam kulit. Saya jugak akan sapu di belakang dan depan leher, telinga dan bawah ketiak.

Untuk selsema dan batuk saya sapu Germ Destroyer dan Sniffle stopper di dada bergilir2 4 kali sehari. Kalau selsema sapu sikit Sniffle di batang hidung tapi hati2 jgn masuk mata ya. Kalau sakit tekan sy sapu dua jenis ini di leher bergilir2.

Ketika tak sakit saya sapu juga immune boom pada spina anak2 dlm 3 kali seminggu. Saya tak sapu hari2 untuk elak sensitization. Badan juga boleh immune dgn sesuatu eo kalau kita terlalu kerap menggunakannya.

Saya juga pernah guna Germ destroyer utk penyakit kulit pada anak saya . Nmpk seperti kayap. Cuba2 je sapu tgk2 hilang. Tapi untuk scabbies tak berkesan. Terpaksa guna antibiotics juga. Maybe sbb dah merebak byk baru nak sapu jadi tak berkesan. Begitu juga dgn batuk kalau nampak teruk sangat sampai ada wheezing, jangan lah harap dengan essential oil lagi ya. Kita guna eo ni di awal penyakit. Kalau dah teruk bawa saja ke hospital.

Biasanya anak2 saya akan pulih dengan sendiri dalam masa 2 ke 5 hari dengan sapuan massage sebanyak 3-4 kali sehari. Kalau dulu,.setiap kali anak saya batuk, biasanya akan develop bronchitis dan terpaksa neb atau admit. Alhamdulillah dengan izinNya, sejak menggunakan Eos Plant Therapy ini, anak2 saya hanya disapu 3 jenis minyak pati ini dan pulih dalam masa 2 ke 5 hari.

Walaubagaimana pun, jika lepas 4 hari anda dapati keadaan semakin teruk, bawa lah
anak ke hospital . Kita guna benda2 natural ni hanya sebagai ikhtiar di peringkat awal, bukan untuk tolak perubatan moden 100% ya. Kalau berminat nak cuba boleh jenguk shopee saya di sini >>https://shopee.com.my/liyafendi/987355351

Sebarang pertanyaan just wasap saya: http://www.wasap.my/60145281089

Plant Therapy Ho Wood Essential Oil For Calm and Sleep

If you haven’t got ho wood for sleep and calm, you should get it. It is ah-maa-zingggg! Ho Wood Essential Oil 10 mL When i first got it from Plant Therapy , i sniffed the bottle and was not so fond of the smell. Flowery, woodsy, citrusy, and a little hint of camphorous smell. But…

Review Plant Therapy Malaysia

Saya mula beli Plant Therapy ni sejak awal 2017. Actually sy mmg dah lama duk beli eo utk diffuse mostly. Konon nk bg wangi bilik. Selalu beli brand local je.. Sutra. Lepas tu tetiba kan ramai pula duk share ttg Young Living. Rasanya MLM yg tgh boom skrg kan. Saya dgr YL ni lama dah….

Memilih carrier oil yang sesuai untuk kulit anda

[Bagaimana memilih minyak asli yang sesuai untuk kulit anda] Carrier oil ni adalah minyak yang biasa digunakan untuk dilute / cairkan essential oil kerana essential oil asli tidak seharusnya digunakan begitu sahaja tanpa dicairkan terlebih dahulu; boleh menyebabkan iritasi pada kulit atau masalah sensitization. Anda boleh pilih minyak mana yang sesuai dengan kulit anda. Walaupun…

Diffuser essential oil dari Plant Therapy ..terbaik!

Dah lama tercari2 diffuser yg ada timer ni. Kebanyakan yg dijual di Malaysia tiada timer. Kenapa kena pilih yg ada timer. Sebab mengikut pakar essential oil safety guide Robert Tisserand mengatakan cara yg paling effision dan selamat untuk diffuse essential oil adalah 30 minit on dan 30 off. Dan seterusnya. Plant Therapy punya diffuser aromafuse…