Jutawan kemudian papa kedana…….


Cuti merdeka semalam, kami sekeluarga bercuti di Langkawi.

Kami sembang2 dengan makcik yang bawa kami ke Jeti. Kami tanya dia pasal tanah2 di Langkawi.

Katanya harga sangat mahal, dan tak berapa ada sekarang. Sangat pesat dimajukan sejak kerajaan declare free duty. Mat salleh pun berebut nak JV buat bisnes di Langkawi.

Dia cerita orang Langkawi ni banyak yang jadi jutawan sejak diumumkan duty free tu.. hasil jual tanah.

Yang sedihnya, ada yang dapat 4 juta, lepas tu enjoy, dan sekarang jadi papa kedana..

 

Jutawan papa kedana

Jutawan papa kedana

Kesian kan.

Sebab tu lah, kita kena belajar tentang pengurusan wang. Ambil tahu tempat simpan duit yang bagus. Mana lah tahu nnt durian runtuh dapat RM4 juta, kalau tak tahu nak letak duit ke mana, boleh jadi papa kedana dibuatnya…

Kesimpulannya, Kalau dapat durian runtuh, jangan enjoy sakan…kembangkan duit tu melalui biznes dan pelaburan. Jangan lupa letak sebahagian di Unit amanah juga ya! hehe

Semoga jadi iktibar untuk kita semua..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s