Syarikat Essential oil pilihan saya


Selain Young Living, sebenarnya banyak sangat essential oil yang dijual di Malaysia skrg ni. Saya pernah cuba beli yang murah2. Masalahnya saya guna dalam keadaan sangsi. Tak pasti sejauh mana keaslian eo tersebut.

Saya memang tertarik dgn Young Living tapi harga nya membuatkan saya pk 1000 kali untuk beli. Kalau nk jual pun saya tak sanggup. Kesian orang ramai kena keluar duit byk. Lalu saya pun cari info sebanyak mungkin tentang essential oil ni.

Kaji punya kaji, rupanya banyak je pilihan essential oil yang murah tapi betul2 asli. Tapi bukan dari Malaysia ye. Kat bawah saya cerita kenapa saya tak percaya essential oil dari Malaysia.

Bagaimana nak pilih essential oil.

Check:

✏Label: Botanical name, plant part, country of origin, distillation date and/or expiration date, chemotype (if applicable), and “Keep Out of Reach of Children” statement ✏Cost: If it’s too good to be true, it probably is.

✏Testing: Especially GC/MS testing Organic, unsprayed, or wildcrafted

✏NAHA or other association memberships Sustainability and economic cooperatives or initiatives

-Choosing an Essential Oil Brand-

.

Di bawah adalah beberapa company yg dicadangkan oleh https://theherbalacademy.com/. (Knp boleh trust website ni, boleh baca kat “about page” diorg)

Aromatics International – Batch-specific GC/MS reports for every oil posted on the website. Organic, unsprayed, and wildcrafted oils available in various sizes. Owned and run by certified aromatherapists.

Stillpoint Aromatics – Batch-specific GC/MS reports for every oil posted on the website. Organic, unsprayed, and wild-crafted oils available in various sizes. Company owned and run by certified aromatherapists.

▶Florihana – A modern French distillery that sells organic and wildcrafted essential oils. GC/MS and other test results are available on their website for each batch of oil.

Native American Nutritionals/Rocky Mountain Oils – Organic and wildcrafted essential oils sourced from small farms around the world. GC/MS tests available upon request.

▶Essential Elements – Organic, wildcrafted and unsprayed essential oils. GC/MS tests available upon request. Certified aromatherapist, massage therapists, and aesthetician on staff.

▶Essential 3 – Staff has clinical aromatherapists, a massage therapist, an aesthetician and an RN for customer support questions. Oils are GC/MS tested.

Plant Therapy – Certified aromatherapists on staff for customer support. Batch testing GC/MS results of pesticide-free oils projected to be on the website by late spring 2015. Support a broad variety of charitable organizations world-wide. ▶Pompeii Organics – Owned and operated by a certified aromatherapist. Organic and wild-crafted essential oils are third party tested for quality. Batch-specific GC/MS test results on the website.

▶Elizabeth Van Buren – Long-time established company owned by a certified aromatherapist and a chemist. GC/MS results available upon request.

▶AnimalEO – Owned by a holistic veterinarian who has studied the effects of essential oils on both livestock and pet animals. She acquires oils directly from distilleries to create animal-appropriate blends and dilutions.

Aura Cacia – Sustainably sourced essential oils that are often sold locally in health food stores.

Mountain Rose Herbs – Dedicated to sustainability and fair trade. Organic and pesticide-free essential oils with GC/MS reports available upon request.

——-

Ok. Sebelum saya komen tentang syarikat di atas, untuk pengetahuan semua skrg byk syarikat yg jual essential oil claim essential oil depa therapeutic grade. Sebenarnya takde pihak yg boleh tentukan satu eo tu therapeutic atau tak. Sebab tu semua syarikat pun boleh claim mcm tu. Dan sebenarnya byk sgt eo yg dijual di pasaran adalah palsu. Even kat US eo yg dijual dalam farmasi sekalipun telah dibuktikan palsu/sintetik oleh pengasas page Essential Oil University . So kalau eo kat US pun byk org palsukan..apa lagi lah di Msia ni..fikir2kan..Kalau di US, diorg ada group atau kelab yg mana depa boleh pakat2 hntr utk test keaslian eo yg diorg guna. Nak test tu kena ada mesin khas yg boleh keluarkan report gc/msds. Dgn report gc/ms tu boleh tau eo tu asli atau tak. Kat Msia belum sampai tahap mcm tu so susah nk tau eo mana betul2 asli. Jadi ni salah satu sbb tu sy prefer beli dgn syarikat di US. Kat website diorg dan amazon boleh baca review customer yg tak biased. Kalau nk beli eo murah boleh tapi make sure diorg keluarkan report gc/ms tu utk customer refer.

Saya dah kaji harga most essential oils dr syarikat yang di cadangkan di atas. Plant Therapy ada dlm senarai dan sy dapati Plant Therapy harga paling murah dan bg free international shipping (bukan semua negara). Company lain ada yg tak ship international pun. Kalau ada pun shipping agak mahal..

Kalau anda nak guna essential oil untuk kegunaan sendiri atau utk buat produk saya rekemen sgt Plant Therapy ni. Boleh guna eo yg pure tanpa mencekik dompet anda😁 Untuk pengetahuan anda PT sentiasa ada sales 10% boleh tanya saya untuk info. Tak semua org tahu rahsia ni😀

Wasap saya kalau ada masalah nak beli dari PT..saya dah 4 kali beli daa😁

Ni antara collection saya..tgh tunggu 14 botol lagi akan sampai lagi seminggu😁

Plant therapy Essential oil malaysia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s