My passion: Cooking, Baking, Unit Trust, Photography, & Internet Marketing.


Sebenarnya, tak berani nak tulis sangat pasal Unit Trust kat blog ni sebab FIMM dan Public Mutual tak bagi promosi UT di Internet. Jadi saya terpaksa akurlah dengan peraturan diorg ni. Silap hari bulan kena terminate lesen kang susah pulak saya.

Tapi kalau nak cerita sikit2 pasal perancangan kewangan tu apa lah salahnya kan. Sebab saya dapat banyak feedback dari readers blog saya ni yg mereka enjoy baca blog saya dan membuka mata mereka tentang pentingnya perancangan kewangan dari awal.

Bila tengok balik post2 lama, baru saya sedar blog saya ni sebenarnya dah lama lah sangat. Sejak saya tinggal di Jepun lagi iaitu pada 2007. Sebelum tu saya aktif di fotopages.

Awal2 dulu byk pos saya tentang family. Anak2. Resipi. Photography.

Lepas balik dari Jepun pada tahun 2011, baru lah saya mula menulis tentang Unit Trust.

Tapi nampaknya skrg ni tak boleh teruskan tulis pasal UT lagi. So mulai skrg saya akan blog tentang passion saya yang lain, iaitu family, resipi, fotography (kalau ada gambar menarik utk di kongsi), perancangan kewangan, discount or sale kat mana2 website, internet marketing (buat duit dari internet), perancangan kewangan, dan lain2 lagi.

Ok saya stop dulu..  Sekadar nak update something di blog. Sekarang nak email/sms report pelaburan pada klien2 saya pulak.🙂

Chau chin chiowww

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s