Good News


 

 

 

 

 

 

 

Image

 

Assalamualaikum

Lamanya rasa tak update blog ni. Agak bz uruskan investment orang, lebih2 lagi untuk fund baru tu.

Di sini ada berita baik saya nak kongsi, disebabkan sambutan yg sgt menggalakkan, promosi permulaan simpanan bulanan RM 100  di fund syariah baru tu dah dilanjutkan sampai 30 June. Sebelum ni mereka tetapkan sampai 29 April saja.

 

Mengapa pilih Unit Amanah sebagai salah satu pelaburan untuk masa depan anda:

1- Boleh mulakan dengan kos yang rendah, dan boleh disiplin menyimpan tanpa perlu pening hari2 tgk turun naik harga.

2- Diuruskan oleh mereka yang professional.

3- Berbanding dgn pelaburan lain, UT mempunyai kecairan yang tinggi (high liquidity, mudah nak dapat balik duit in case emergency nak pakai duit). Pihak syarikat sentiasa menjadi ready buyer.

Walaupun begitu, jgn lah disebabkan kecairan yang mudah ni, anda ambil ringan, ini kerana UT ni ada juga turun naik, cuma tak se volatile saham betul2 tu. Disebabkan itu, UT lebih sesuai utk pelaburan medium to long term.

Pastikan anda ada matlamat dan fokus pada matlamat tu. Cthnya, anda nak simpan utk hari tua anda. Jadi stay focus utk itu.  

Make sure agent anda berhubung dgn anda tentang perkembangan pelaburan anda, paling kurang setahun 2 kali. InsyaAllah akan akan melihat hasil yg berbaloi2 nnt. 

Ramai yang dah ambil kesempatan ni..Jadi pada yang belum lagi tu, jom kita mulakan simpanan dan pelaburan utk masa depan kita. Jgn berlengah untuk mulakan simpanan hari tua atau simpanan pendidikan untuk anak2 anda. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s