Jangan Ikut2 Cakap Orang!


Ye betul……itu Pak Turut namanya! hehe

Saya terbaca seseorang tulis, bila masuk bab pelaburan, jangan ikut cakap orang, melabur sebab org tu dah untung..tak nak melabur sebab orang tu dah rugi…….

Dan dia juga cakap… jgn dengar cakap penjual semata2..setiap penjual mesti nak promote barang dia, takkan nak promote barang org lain, ye tak?

Jumpa dengan agent unit trust, agent UT ckp UT terbaik, jumpa org jual seminar saham, dia ckp saham terbaik, jumpa org buat hartanah, dia cakap hartanah terbaik, jumpa agent jual emas, dia ckp emas terbaik..kan dah pening? Hehe

Yang pastinya, dalam mana2 pelaburan pun, ada org yang berjaya dapat untung..ada juga yang rugi…Sebab apa?? Haa, itu lah, kena melabur dengan ilmu..tu lah sebab nya saya teruskan blog ni..supaya anda melabur dengan ilmu..yang pastinya, saya tak pernah suruh orang melabur semua duit ke UT ni..saya biasanya advice untuk diversify.. Sebab takde benda dalam dunia ni yang perfect…yang perfect hanya Allah SWT ..🙂 Tak ada satu produk pun yang semua orang dlm dunia ni suka produk dia, pasti ada yang suka, ada yang tak suka. Kesimpulannya, jangan lah ikut cakap2 orang ya..cuba lah kaji dulu pelaburan mana yang paling sesuai dengan anda🙂

Sekian celoteh pada hari ini😉

2 thoughts on “Jangan Ikut2 Cakap Orang!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s