Mandi SUngai @ Kanagawa


Salam,

InsyaAllah mulai hari ini, selain pada upload gmbr2 family, saya akan share apa2 yg berfaedah utk dikongsi bersama. Supaya kawan2 yg dtg menjenguk blog saya ni dapat faedah/kebaikan, bukan utk jamu mata dgn gambar2 saja. Gambar2 ni hanya sbg hobi saya saja..suka2 utk tatapan family especially..husband saya sendiri pun time dia boring2 kadang2 dia jenguk2 juga blog saya ni utk menjamu mata dgn gambar family=)

Hari ni sambil2 upload gambar sini saya dgr ceramah Ust Halim Hassan ( boleh download di sini, dapat dr adik sy. Saya dgr sebijik macam ust shamsuri, tapi bila search ust halim hassan kat youtube, mmg suara & lengguk bahasa dia mmg mcm ust shamsuri..ceramah ni agak panjang, lebih 2 jam, tapi sgt baik kalau dapat dgr..antara isinya:

-Kelebihan membantu/memudahkan urusan orang lain
-Amalan yang Allah paling suka..apa dia ek..kena dgr..jeng jeng jeng..;)
-Do & donts masa ziarah kubur
-Etc

Dengar ye jgn tak dengar😉
=====================================

Venue: Kanagawa, Tokyo, Japan
Date: 17 July 2010

Kenangan picnic di Kanagawa, Tokyo, dgn Kak Nat & Ida bertiga family. Walaupun ada kenangan tak best masa nak balik tu, tapi bila tgk gambar budak2 comel berseronok masa ni, hilang lah segala kenangan yg tak best tu..

InsyaAllah nnt nak buat photobook utk setiap event mcm ni sbg kenangan..dah lama nak buat , tak terbuat-buat………gmbr byk dlm HD je..kalau rosak HD, mmg habis lah semua gmbr2 ni..So baik bertindak cepat sebelum menyesal hehe..

Gelagat Walid & Budak2..gmbr last tu on the way balik Tsukuba..masuk kete terus terbongkang tdo..

Ummi & the kids plak..

Anak2 Kak Nat..comel2 semua😀 Tgk aquarium kat gambar last tu, teringat si umar ni pegi letak ikan kecik yg dia tangkap kat sungai dalam air teh..ummi panic duk pk umar pi kencing dlm cup tu..tak terfikir dia letak air teh lak sbb dia dah lama tak kencing masa tu..huhu..tak pasal2 mati terus ikan tu..kesian..umar besar bila2 kena cete kat umar ni =)

Gambar anak Ida plak..baby baru sebulan kot masa ni? Sebulan dah boleh kuar picnic dah..kalau kat Msia..kena marah dah ngan org tua..hehehe..tapi ikut pengalaman saya bersalin Falah kat Japan dulu, mmg camtu lah bersalin kat Jepun ni..cepat sihat, seminggu dah blh jalan mcm biasa, kurang penat mcm bersalin kat Msia. Duk seminggu kat sepital, diorg kasik makan cukup air cukup sayur, buah, buang air pun senang . Kalau kat Msia biasa org tua tak bg makan sayur kan…alamat..sembelit ler..huhu

Ok jumpa lagi di entri lain..byk agi gambar nak share ni;)

in case ada yg tertanya2…all pics taken using nikkor 24-70mm f2.8, unedited except for the b&w pic & watermark🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s