Jgn makan kueh itu…


Alhamdulillah Walid dah selamat sampai ke Nihon semula pada 11 Jun aritu ..Falah nye demam terus kebah lepas jumpa Walid dia..tak tau lah kebetulan mmg demam dia nak kebah masa tu atau pun sbb dapat jumpa Walid semula..

Walaupun bz walid sempat belikan char kuey tiow & roti canai telur utk ummi..arigatou walid❤❤

Actually Walid ada bawak satu cerita gak ni..masa dia gi makan kat satu warung kat sebuah negeri kat Msia ni..dia nampak la kuih yg diletak atas meja makan tanpa penutup. Tetiba ada sekor kucing lompat naik atas meja…pastu terus mengkuis2 kuih yg terbiar tu..Org yg jaga kedai nampak kucing tu pastu dia just halau kucing dan biarkan je kuih tu kat atas meja,,Pastuh sape yg beli & makan kuih yg dah tercemar tu tak tahu lah..hmm sepatutnya buang je lah kuih tu kan..dah tak bersih kan kena usik ngan kucing tu..kesimpulannya, kalau gi kedai jgn lah makan makanan yg terbiar tanpa penutup ..

******************************************

Kat bwh ni gmbr winter , amik dalam area ichinoya bulan 2 hari tu kot..hari amik gambar ni xde snow pun..tapi the next day tempat yg kitorg duk amik gambar ni diselubungi snow..mcm kat gmbr bwh sekali tu =)

Kitorg ada sekali lagi chance nak enjoy snow kat sini sebelum back for good, insyaAllah =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s