Jalan2 With Ummi


Hari ni Walid bertolak balik Msia selama seminggu. Biasa weekend Walid yg bawak kitorg shopping or jalan2 kat taman mana2 tapi kali ni kena lah Ummi yg bawak Umar & Falah jalan2..memula bawak dorang gi Jusco carik topi Falah ngan swimming pants utk si Umar ni utk dibawak ke tadika dia, start summer ni ada la xtvt mandi kolam kat tadika dia tu. Kitorg gi naik bas, so malaslah nak mengangkut stroller..tapi susah betul la tak bawak stroller nih Falah asik mengamuk nak jalan sendiri..nak main escalator lah..siap guling2 kat lantai Jsuco tuh kalau saya pegang dia..adoi pening kepala..pastuh ada makcik Jepun yg jual kimono kat situ nampak si Falah ni guling2 dia pun bagi candy kat budak2 ni..bertenang sket diorg..heh time kasih la ek makcik..kesimpulannya pasni kena beli apa2 kat dorang nih..sib baik Umar dah reti dgr kata..dia pulak yg duk risau si adik ni asik lari sana sini. Besok nak kena gi Jusco lagi beli brg makanan sket. Tadi x larat la plak nak sopping brg byk2 dah penat berkejar ngan Falah nih..esok tobat kena bawak stroller. Kalau duk dlm stroller ni Falah diam sket.

Pas gi Jusco bawak dorang gi tasik dekat je ngan Jusco tu bagi makan ikan koi besar2 kat situ..antara xtvt fav diorg lah tu=)

Malam ni saya tdokan budak2 ni awal sket, pastu layan cerekarama kat Youtube, kadang2 rasa rindu gak nak layan cerekarama TV3, tadi tgk cete Cinderella Blues, cete jiwang gak tapi campur kelakar, sbb ada Didie Alias la, terkekek2 duk gelak sorang2 malam2 buta nih. Cete bagus ada moral yg boleh dipelajari cuma tang pelakon2 tu selamba je main cium 2..walaupon cium dahi je..aduihla…tak tau la nak kata apa..

Hmm Kul 2 am dah ..semoga Walid pun dah sampai ke Perlis dgn selamat..amin.


4 thoughts on “Jalan2 With Ummi

  1. Salam Liya😀

    xsabar rasanya bila Laith nak besar and jalan2, xsabar nak photog ngan laith bawak dia jalan2 sume🙂

    Liya sihat? lama datang tanya khabar🙂

  2. Salam Leila, alhamdulillah..akak sihat, thanks singgah sini..wah Leila dah ada dot com nye blog..advance betul =) Comel baby Laith..nama pun unik=)

    Skrg ni enjoy je amik gambar masa usia dia skrg.. InsyaAllah the time will come, actually lagi susah nak amik gambar dia bila dia dah reti jalan ni..susah nak pandang kamera..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s