One evening in Ichinoya


Next week husband saya akan balik Msia seminggu utk menghadiri International COnference di Hotel Istana..so tinggal lah saya bertiga dgn budak2 ni..sebenarnya ni lah 1st time saya akan ditinggal bertiga je selama seminggu, sebelum ni pernah 3 hari je kot paling lama….time bebudak ni dua2 buat hal serentak kadang2 rasa nak terjun bangunan pun ada ..stress nya pasal..heheh..”rasa” je lah..bukan nak wat betul2..nak cete mcm mana stressnya saya pada certain2 masa tuh..harap2 ok lah semuanya, Ummi doakan perjalanan Walid selamat pergi & pulang semoga lancar conferencenya nnt.

Apa lah sgt ditinggal seminggu ek..ada org kena tinggal lebih lagi dr seminggu, mama saya dulu pernah kena tinggal 5 bulan sbb papa saya gi berkursus di London, mcm mana la mama saya handle kami 4 beradik masa tu tak tahu lah..saya ni duk berdua je pun rasa nak pengsan kadang2 ..

Tahun depan kalau xde aral insyaAllah kami akan balik for good, kami pasti akan rindu Ichinoya ni..tempat yg meninggalkan seribu satu kenangan pahit manis masam semua ada. Tapi saya suke Ichinoya ni.. rasa tenang..dikelilingi alam semula jadi ciptaan Allah SWT..walaupun rumah sempit (sgt2!!), kadang2 busuk, kotor, biasa lah area hostel2 ni kan, tapi saya suka duk sini. Sebenarnya rumah sempit ni best jugak sbb takde la byk sgt ruang nak kena kemas2, senang keje, ruang yg sempit ni pun tak larat kadang2 tu nak ngemas, apa lagi kalau rumah besar. Cuma time dua2 duk menjerit tumemang tak larat la..tempat diorg jerit pun kat situ jugak.. tempat saya masak n ngadap pc pun situ jugak..stress la jadinya..tu yg rasa nak terjun bangunan tuh hehehe..

Ok ni gambar diambik 1 May 2010..dah sebulan..baru nak upload=) Masa ni Umar tak berapa sihat, so takde la gambar dia dalam ni..dia duk nyorok celah kaki Walid je masa tu..bukan Ummi xnak amik gambar Umar tau!




Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s