Umar dah masuk tadika!


Salam & good day!

Kali ni gambar2 di Tsukuba Mirai..terkenal dgn pokok sakura sepanjang sungai tu (Kokai River) , subhanallah cantik sgt2. Thanks Kak Rini bgtau pasal tempat ni =)
Paling best masa tu angin kuat daun sakura berterbangan macam salji plak..cantik betul masa tu!
Tahun ni saya tak berkesempatan gi mana2 ladang tulip..cepat sgt tulip kuar tahun ni..biasa bulan 5..tahun ni tgh bulan 4 dah ada tulip..hmm zannen..dah lah bulan 3 next year dah nak balik 4 good, tapi kalau saya saya balik bulan 5 sempat lah kot enjoy tulip utk kali terakhir…kalau pjg umur lah kan..

Sebenarnya setiap kali saya terfikir nak upload gambar kat blog saya ni, ingat nak pilih 3-4 keping je, tapi tak pernah kesampaian, sudahnya, byk jugak gambar yg diupload kat sini..masalah sungguh! Saya ni mmg masalah bab2 memilih, focus atau concentrate kat apa yg buat..cepat lupa..saya rasa saya ni ada masalah otak ler…tu lah terperap je kat rumah tak buat xtvt memikir sgt…..akhir2 ni senang hilang konsentrasi, asik lupa nak ckp apa..mcm ada simptom alzheimer je..errrr…………

So skrg ni saya tgh pikir2 ler nak beli nintendo main game utk increase cell otak saya nih. Sama ada nak beli nintendo game atau join lumosity. Saya try game dia cam best gak..dapat main 10 minit sehari pun ok, tapi kena byr USD 15 sebulan..maybe try dulu sebulan kalau ok boleh upgrade lifetime punya membership. Kalau beli nintendo ok jugak tapi kena beli game dia lagi kan? Pastu ade possibility rosak kalau bg kat budak2 nih..so baik ler saya main kat pc je…

Kalau ada yg wonder kenapa saya senyap je lately nih..sbbnya umar dah start masuk tadika last week. So ni rutin saya skrg

5.30-8 am: siapkan bentou umar & walid, and brekfast kitorg, brekfast, siap2 kan umar gi tadika.
8-12 am: Layan Falah & internet biz saya. (ade lah dalam 1-2 jam kot, selebihnya kena layan falah, ataupun tdo kalau sy ngantuk)
12 am : Siap2 amik umar, naik bas..
2-5:30pm: Budak2 tdo, layan internet/biz/photoshop
5:30-8pm: Masak, layan budak2 , walid balik, makan malam,.
8-10pm: Ofuro, tdo

Tapi oklah alhamdulillah saya rasa selesa dgn life skrg, rasa lagi berkualiti masa kita tu..kalau tak sebelum ni layan biz saya sambil layan budak2 nih, mmg susah nak concentrate sebenarnya, stress jugak..so saya layan FB atau blog ni time saya betul2 free je.

Umar suka sgt pergi skolah, cuma pagi2 nak bgn tu punya lah liat, nak makan pagi punya lah susah, adoi lah…

Ape2 pun Hopefully umar dapat tangkap nihongo cepat2..sehari dua ni dah dgr dia sebut perkataan jepun sikit2..ne mite2 toka..itadakimasu to ka..matte yooo! to ka..heheh

Umar syg jadi anak soleh dgr cakap ummi walid & sensei ok? Jgn nakal2 , kalau nakal sgt tak dgr kata ummi kena pukul atau cubit..bukan sengaja nak buat umar sakit tapi nak ajar umar dgr cakap..ummi ckp lembut2 Umar taknak dgr Ummi marah lah..

Ya Allah kurniakan lah kesabaran kepadaku! Amin!

7 thoughts on “Umar dah masuk tadika!

    1. Salam kak ita, thanks akak, gambar yg ade gamba saya tu hubby aka sifu saya yg amik:) gambr2 sy ni saya edit kat photoshop. Kalau tak edit tak dapat warna terang/effect camni, tapi gambar original dr DSLR still better quality dr gambar yg kuar dr compact camera. Saya dulu tak reti jugak guna dslr, telek2 manual selalu, byk prektis amik gmbr, lama2 reti lah sket2..tapi ni pun belum master semua function yg ada kat kamera saya tu. byk lagi kena belajar.

      Tadika umar saya bayar dalam 7000 yen sebulan, tak masuk makanan..kena wat bentou..

  1. Liya

    Cantiknya tempat ni. Kat belah mana ni ya? Kami tak pernah sampai ke sini.

    Umar ke Azuma youchien ke? 2 orang anak abang Azizi ke Azuma juga dahulu. Lepas tu yang sulong tu sempat sambung di sekolah rendah di Azuma. Abg Azizi yang pergi hantar/ambil dengan kereta (rotate dengan Japanese & Bangladeshi neighbours).

    1. Abg Azizi, ni kat Tsukuba Mirai, tahu ke? Kitorg pun 1st time pergi masa tu.

      Umar smbg kat Azuma youchien jugak. Pagi fendi hntr naik bas, petang saya plak ambil naik bas=)

      Terima kasih visit blog saya ya=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s