Falah dulu n skrg


Tetiba tertgk gambar Falah zaman dia tgh BamBam dulu..Masa ni Falah dalam 5 bulan..yg duduk kat rumput tu dah besar sket..11 bulan gitu..masa ni mmg tak larat betul nak dukung dia! Berat dia dalam 8-9 kg ade kot. Tapi suke, geram tgk baby tembam mcm tu..Mcm Umar dulu kurus je..maybe sbb Umar tak kuat nyusu cam Falah.

Masa pregnant kan Falah berat sy cuma naik dalam 8 kg je, dari 49kg jadi 57 gitu. Lepas Falah keluar dari perut berat saya terus turun 52 kg, berat Falah aje dah 3.5, yg lain2 tu air kot, lepas kuar sepital (duk sepital seminggu), berat sy dah turun ke berat asal..Maknanya semua zat2 saya Falah dah amik..tu pasal Falah bam bam mcm tu kot..hehe;D

Falah During BamBam Jidai

Falah During BamBam Jidai

Mengimbau balik kenangan lahirkan Falah dulu, saya start sakit kuat kul 6 am gitu, kul 730 masuk labor room, 8:30 baby dah kuar. En husband plak kononnya nak teman saya, tapi sementara saya sakit tu dia hntr Umar kat rumah Kak rini, pegi mandi n mandikan Umar, solat hajat, sampai hospital terkejut tgk baby dah kuar..huhuhu…
Kecewa sket tapi takpelah nak wat camne..Asal baby selamat kan, kebetulan Falah plak tali pusat terjerut kat tengkuk, alhamdulillah nurse cepat..so Falah agak biru masa kuar perut tu, sehari dia kena duduk dalam incubator sbb tak cuku Oksigen.

Terima kasih pada Kak Rini & Abg Radzian tlg jagakan Umar masa tu, semoga Allah ybalas dgn kebaikan..amin=)

Kepada kawan2 yg bakal sambut org baru tu; Kak Lin, Kak Bit, Ira, Aza, Adie, dll saya doakan semoga selamat & lancar semua, insyaAllah:) Byk2 baca Quran, & doa Nabi Nuh masa dalam perut Ikan “LaailahaillaAntaSubhaanakaInniKuntuMinaZholimiin”-Tiada Tuhan Melainkan Engkau(Allah) Maha Suci Engkau Aku Adalah Orang Yg Membuat Zalim Ke Atas Diriku

Ni plak gambar terbaru Falah..dah kurus sket, skrg ni dia dah susah nak makan nasik..:( Dah start dah karenah dia,,biasa lah baby yg nak membesar..ade time mmd dia byk ragam dia..pening nak layan kadang2, paling geram kalau dia saje2 teraburkan makanan kat lantai..sabar..sabar..huhu!

Gyakuni, Umar plak yg senang makan skrg..takde ape yg menghappykan saya buat masa ni melainkan anak2 makan dgn berseleranya..

Ni gambar Falah skrg, main ngan snow baru2 ni…Umar sedap tdo kat rumah..

Falah 21 months

Falah 21 months

Credits to Kak RIni for the 1st and 2nd Pic in 2nd collage..thanks Kak Rini!=)

One thought on “Falah dulu n skrg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s