FB ohh FB..


Dulu ingat nak boikot Fb sbb site tu Israel yg punya, skrg ni terpaksa terima hakikat, mmg susah nak lari kan diri dari FB kalau nak keep in touch dgn kawan2 & family, sbb semua dah berkumpul kat situ je..Frenster dah senyap.. Apa2 pun kite cuba utk jadikan FB sbg tempat utk memperbaiki/ menguatkan ukhuwah dgn kawan2 bukan utk menyakitkan hati org dgn letak status yg membuatkan org lain kecik hati, marah dan berburuk sangka. Bergurau tu boleh tapi ada batasnya..especially bila bergurau dgn org yg lebih tua pada kite tu..kena beringat2 lah sikit. Husband saya ckp, bila biadap dgn org yg lebih tua ni seolah2 mak bapak kita tak ajar kita adab.

Saya sendiri manuasia biasa tak dapat lari dari sifat mazmumah ni, sbb tu selalu ingatkan diri sendiri dan istighfar. Kalau saya ada silap atau terkecikkan hati sesapa, tegurlah depan2, tak payah cakap belakang atau announce kat FB, public pulak tu..Niat yg baik nak tlg dia fikir spt nak bz body..last2 sy kena mintak maaf?? Haishh..tak ingin nak bz body pasal org, keje sendiri pun byk.. Manusia ni, walaupun pengajaran dah ade depan mata, selagi tak berlaku musibah pada diri sendiri, selagi tu tak ambik pengajaran…so..suke hati lah…

Wallahua’lam

*************************************************************:

Alhamdulillah ade husband yg memahami dan anak2 yg kiut pengubat hati=)

Umar n Falah

Umar n Falah

Umar n falah

Umar n falah

Mitsumi Park

Mitsumi Park

Mitsumi Park

Mitsumi Park

One thought on “FB ohh FB..

  1. ::: askm liya [& fendi0 pekabar? [huhu] lama dah tak ke sini, samalaa kita bz.. lama lagi ke liya di luar negara? skrg ni musim winter kan? patutlaa ada snow kat dlm blog liya ni.. lawa laa [huhu].. sukee tengok gambar yg 1st tuh, cantik! biasalaa liya semua produk di dunia ni dikuasai oleh ‘mereka’. dulu saya discovered FP [fotopages] milik mereka, skrg nih FB plak [huhu].. saya dah lama tahu, sbb someone told me b4.. ntah2 saluran internet ni pon mereka punya gak? kalo mcm tuh, kita gunakan surat-menyurat je laa [hehe].. klassik betul! nak buat mcm mana kan? cuma kalo kita mampu nak elak, elaklaa..
    ~ salam Maal Hijrah 1431 liya..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s