Kerbau makan nasik ke??


Sejak akhir2 ni saya duk ajar Umar bercerita, walaupun dia tak boleh cakap betul lagi, dan pelat sgt, saya ajar je. Saya ajar dia ikut buku bergambar budak2. So ada satu cerita tu, saya ajar lah dia cakap ” Pada suatu hari, ada seekor kerbau sedang makan rumput”. So dia pun ikut la sebijik yg saya ajar tu. Esoknya, saya suruh la dia ulang balik. Dia pun cakap dgn gaya pelatnya tuh:

“Ada atu ayii………ade seetor terbau……….sedang…..makan……………….NASIK!”
Aduhai..tergelak beso le saya..Mcm2 ler budak Umar ni..

Actually saya dah 4 hari tinggal bersendirian dgn budak2 ni, Walid diorg ade conference kat Yokohama. Hmm hectic jugak life jadinya.

Hari ni saya masak simple je, ala2 Chinese food gitu, makan dgn Salmon bakar & nasik Jepun..hmm simple tapi sodap:) Tgh makan nasik tadi, ada kawan Indonesia telefon, katanya nak hntr makanan. Tgk2 dapat nasik briyani 3 bungkus. Wah, dah lah tgh mengadap rezeki, dapat rezeki lagi, alhamdulillah syukur. Terima kasih byk2 Embak Hesti. Sbb saya pun dah dinner, makan esok je lah, esok tak payah masak utk tghari lah jawabnya. Yey!

Petang tadi bawak budak2 main kat bawah lagi. Time autumn ni pantang cuaca cerah, mesti saya nak kuar ambik2 gambar, kecantikan kat sini tak dapat nak diexplen dgn kata2 dan gambar2 saya yg tak seberapa ni:) Gambar autumn byk saya upload di Flickr, sudi2 lah jengok ye:)

15 Nov 2009

3 thoughts on “Kerbau makan nasik ke??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s