Bubbles


Bubbles adalah toys favorite Umar..kalau gi kedai hanya bubbles atau belon aje yg dia akan minta..Jarang sgt mintak makanan..Falah plk kerja nya duk kejar bubbles tu..tapi dlm gambar ni Falah duk makan la plak..tak dapat makan senbe makan cover lens pun jadi ler..hehehe..suke tgk dorang seronok main bubbles ni..apa lagi..Ummi pun tak lepas kan peluang snap gambar dorang main ni..hopefully bila dorang besar nnt diorg happy tgk gambar dorang masa kecik ni:)

Umar n Falah @ home

Umar n Falah @ home

Mungkin ramai yg tertanya2 mcm mana saya ade masa edit gambar dan upload kat tenet ni..saya mmg dr dulu suke sgt belek2 gambar dan edit dlm photoshop/lightroom, so bila budak2 tgh tgk tv atau tdo saya pun ambik kesempatan lah utk mengedit gambar dalam hard disk sy nih, biasanya ptg2 masa dorang tgh tgk NHK atau cd kegemaran dorang, tu pun sambil2 aje, kadang2 si Falah atau Umar tarik2 juga tgn sy utk layan diorg..mcm tu lah selalunya..lepas dah layan dorang sekejap sy pun sambung balik duduk depan pc atau buat keje rumah lain..kadang2 tdo lambat semata2 utk menelek gambar atau layan Flickr..mmg addicted dah..pernah terfikir jugak ape lah faedah edit2 gambar ni..bukannya dpt duit pun..hehe..tapi dah minat nak buat mcm mana kan..

Saje je letak watermark tu spy pihak media atau majalah takde suke2 hati je guna gambar org..actually perkara ni berlaku kepada kawan saya sendiri..gambar anak dia yg sedang di homeschool di rumah “di curi ” oleh salah satu akhbar Msia, dan diletak dlm artikel kanak2 hyperaktif..ade ke patut..nak saman pun kena bayar at least RM 3k..sape sanggup bayar..hayya..patut la dorang ni suke2 hati amik gambar org kat internet. So kepada kawan2 lain yg salu tempek gambar family kat blog, kena hati2 lah ek..unless you all tak kisah lah🙂

Puasa tinggal 2 hari lagi, cepat betul masa berlalu pergi..insyaAllah raya pertama nak pergi Embassy, jom ramai2 serbu embassy:) Raya kedua plan nak buat jamuan utk bebudak kat Tsukuba ni..harap2 larat le nak masak balik dr embassy nnt..

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s