Doitsu Mura


Sabtu lepas sempat gi jengjalan kat Doitsu Mura (The German Village) kat Chiba..Perjalanan ambil masa lebih kurang 4 jam utk jarak 113km..waa lama betul..tu la walid len kali naik le high way..dah la Ummi demam, sanggup tu gi jengjalan. Tapi sampai je tempat tu demam Ummi terus kebah..hehe

Tempat ni best, luas..hijau je mcm padang golf, best betul mata memandang rasa tenang je..ada playground, mini golf, roller coaster..tapi semua utk budak2 lah..mak bapak pun boleh kalau nak main..tapi tak adventure la kan.

Tapi tempat tu rasanya sesuai utk family bawak anak jln2,  atau utk picnic..tak sesuai org org muda remaja kot.

Ada amik byk gambar sebenarnya tapi saya letak satu ni dulu. Lain2 menyusul kemudian lah ek. Nak kemas2 barang utk balik Msia lusa ni..satu hari lagi..dah terbayang2 wajah parents..kuew tiow goreng favorite ku..huhu

Falah @ Doitsu Mura, sebenarnya langit tu bukan langit asal..combined dgn gambar langit kat area rumah..sbb kaler langit kat tempat tu haritu kelabu asap jer..

Falah @ Doitsu Mura, sebenarnya langit tu bukan langit asal..combined dgn gambar langit kat area rumah..sbb kaler langit kat tempat tu haritu kelabu asap jer..


Family POrtrait..tecik je gambor orgnya..

Family POrtrait..tecik je gambor orgnya..

4 thoughts on “Doitsu Mura

  1. assalamualaikum kak liya. kak liya potong rambut falah sendiri ke g kedai? ensem. nk potong rambut fateh jgk. tp, nk g kedai xde masa. nk potong sendiri susah sbb rajin beno fateh nk tangkap gunting. kesian tgk fateh peluh2 natsu2 ni (fuyu pn berpeluh mcm baru lps mandi)

    1. waalaikumussalam Fadh, rambut Falah tu kitorg sama2 potong, nak buat sorang2 mmg susah sbb dia tak duk diam,..asik nak tgk gunting je..kitorang potong dulu sikit2 masa dia tdo guna gunting..pastu masa mandi mesin sket lagi bg rata sikit. Itu pun macam tak sama rata, ada bhgn yg terlebih cukur..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s