Happy Birthday to Walid & Cerita Orang Jepun


Alhamdulillah semalam 9th July 2009 besday Walid, kami sambut satu family secara simple & sederhana aje..Semoga Walid diberkati Allah sentiasa, sejahtera dunia akhirat dan dimudahkan segala urusan, amin..Ummi wat choc cake..resepi amik kat myresipi.com, pastu wat rendang sket..tapi terlebih garam..huhu..sebelum kawen kalau terlebih garam org duk cakap “nak kawen lah tu”, dah kawen pun terlebih garam ni ape cete plak ler..heheh..ni antara shot2 sbg kenang kenangan..tua2 nnt (harap2 pjg umur) bila tgk gambar keluarga mcm nih mesti seronok kan..

Tiup..tiup..fuhh


Death By Choc Cake


Death By Choc Cake


Rendang express pun ade..tapi masin sket..huhu


Besday Cake and present from Ummi;)


Besday boy (boy ape..bapak org dah!) duk tilik hadiah..tak yah tilik2 dah confirm ori punya;P


Falah kun and bokeh kek:D


Bergumbira di hari jadi Walid


Falah Kun lagik


Last pic from Falahs back..hehe

Semalam ade kuar kat berita org Jepun jumpa duit beribu2 kat area sampah..terus report polis (kalau tak, takde lah masuk berita ek)..agaknya kalau kita jumpe duit beribu2 camtu tuh apa kite buat…tergugat jugak iman eh..hehe..

Lagi satu cerita org Jepun, minggu lepas lebih kurang jam 6 ptg masa Walid on the way balik dr baito dgn kawan satu lab dia, Kurota San, tiba2 ada sorang budak dlm 8-9 tahun yg sdg naik basikal berhenti utk bertanya jalan ke Iias (nama shopping complex baru kat sini). Katanya nak jumpa emak dia yg buat part time kat situ. Masa tu husband saya agak terkejut lah sbb Iias agak jauh dr situ utk naik basikal aje..disebabkan husband saya agak letih masa tu dia pun cerita lah cara nak pegi ke Iias tu gitu2 aje..dan tak expect budak tu nak pegi betul sbb agak jauh..lepas husband saya bg tunjuk jalan, budak tu terus meluncur laju beredar dr situ. Beberapa minit lepas tu Kurota san cakap dia risau keselamatan budak tu dan ambil keputusan untuk ikut budak tu, husband saya tak dpt ikut sbb tak solat lagi. Malangnya budak tu dah menghilang terlalu cepat, tapi disebabkan risau dan rasa tanggungjawab Kurota San still pegi jugak cari budak tu sampai ke Iias, walaupun dalam keadaan penat sgt. Kesudahannya mmg budak tu tak dijumpai, at least he tried his best. Saya rasa kalau saya kat tempat dia, saya tak cari kot budak tu..sudah lah hari dah gelap, penat, baru lepas part time, tak kenal plak budak tu..huhu..

Kurota San dgn sorang Chinese Malaysian, lupa nama dia apa dah..

Kurota San dgn sorang Chinese Malaysian, lupa nama dia apa dah..


Kurota San, Atuk, Fendi, Zul masa hanami 2009

Kurota San, Atuk, Fendi, Zul masa hanami 2009

Kurota San ni agak baik dgn husband saya, kadang2 dia ikut husband saya ke masjid utk dgr kuliah or khutbah Jumaat, katanya nak improve English dan belajar pasal org Islam…Kata husband saya, Kurota san ni dah cukup perfect utk Islam, terlalu baik, ciri2 semua dah ada..tinggal nak mengucap aje. Mudah2an Allah bg hidayah pada dia utk masuk Islam satu hari nnt, amin.

2 thoughts on “Happy Birthday to Walid & Cerita Orang Jepun

    1. Betul Yana..org Jepun ni kalau baik tu mmg baik sgt, mmg ciri2 Islam semua dah ada kat dorang yg kita sendiri susah nak ikut, (cthnya menepati janji, amanah etc) kalau masuk Islam konpem masuk syurga punya level:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s